Top 10 produktów w mojej paleo kuchni w 2016 roku

autor dnia

Są takie produkty, które bardzo mi smakują, uważam je za zdrowe, a do tego bardzo przydają mi się w kuchni. Używam ich codziennie, czasami nawet kilka razy dziennie. Oto, na chwilę obecną, top ten paleo produktów w mojej kuchni.

Do różnych zastosowań od pieczenia, gotowania, do deserów i do mięs, do jedzenia czy picia. Od jakiś paru czy może nawet parunastu miesięcy niewiele się na tej liście zmienia. Często kilka z tych produktów pojawia się u mnie w jednym posiłku. Nie nudzi mi się 🙂

1. olej kokosowy (do smażenia, deserów)

olej kokosowy w szklanym słoiku

2. kurkuma (do kawy, do mięsa, jako suplement)
kurkuma pokrojona na plasterki

3. kawa z cykorii (zamiennik tradycyjnej kawy) z dodatkami

kawa z cykorii z masłem w kubku

4. banan / plantan (do deserów, na drogę)

plantany o różnym stopniu dojrzałości

5. cynamon (do kawy i deserów)

kakaowy napoj kolagenowy z laskami cynamonu i daktylami

6. kakao (do picia, deserów i oczywiście w czekoladzie!)

kakaowy napoj kolagenowy z pomarańczą

7. mąka kokosowa / wiórki / chipsy (do deserów, wypieków albo na przekąskę)

8. bataty (do dań głównych, deserów, pizzy)

dwa różne bataty obrane

9. marchewka (do dań głównych i wypieków) & 10. cukinia (do dań głównych i jako makaron, często w połączeniu)

robienie makaronu z warzyw spiralizatorem

You may also like